Jak si vybrat správné sluneční brýle?

Sluneční brýle nejen jako módní doplněk

Sluneční brýle mám ráda. Téměř během celého roku jsou mojí součástí a máme dost důvěrný vztah. Na jedné straně chrání mé citlivé oči, na straně druhé je jejich existence spjata s mým šatníkem, se kterým se snaží tvořit dokonalou harmonii.

Brýle s tmavými skly vám však mohou posloužit i jiným způsobem. Dokonale se můžete jejich prostřednictvím schovat před světem. Směle můžete okoukávat přitažlivý objekt vyskytující se ve vaší blízkosti, aniž by to bylo označeno za zírání. Že se pod vaše oči podepsal těžký večer, nebo bezesná noc? Nestihnete se ráno nalíčit? Žádný problém, sluneční brýle vyřeší i tento kosmetický defekt.

... A letošní letní hit? Sluneční brýle, za kterými se skrývají jen vaše oči orámované super řasenkou. Pokud k tomu nanesete na rty třpytivý lesk, ihned máte letní trendy look.

Jak si tedy vybrat správné sluneční brýle?

Fantazii se meze nekladou a nosí se opravdu všechno. Je tedy jen na vás, abyste si vybrali ty, které nejvíce podtrhnou vaši osobnost, dodají vašemu šatníku ten správný "šmrnc" a v neposlední řadě ochrání vaše oči před dotěrnými slunečními paprsky.

V nabídce slunečních brýlí zůstávají nadále in černá skla, za které se můžete dokonale schovat a působit tajemně. Tvar a velikost sklíček byste měli přizpůsobit tvaru vašeho obličeje. Pokud se neobáváte originality, zkuste brýle s nápisy na bocích (přední značky se předhánějí v tom, kdo přijde s výstižnějším písmem, tvarem, nebo vzorem, i když podle mě jde o kýč ...)

Stejně jako "černá klasika", jsou velmi oblíbené a žádané brýle s tónovanými skly, přičemž výběr odstínu je znovu jen a jen ve vaší režii. Světové celebrity, jako např. Jennifer Lopez, vsadili na odstíny hnědé. U tónovaných skel a u skel jiné barvy než černé, přetrvává bezrámový trend. K "šik image" stačí jen samotná sklíčka.

... Ať už si tedy vyberete sluneční brýle jakékoliv, nezapomínejte na prvořadou a základní funkci: kvalitní ochrana očí před agresivním slunečním zářením. Nejen, že si ochráníte zrak, ale předejdete mžourání, se kterým se spojuje vznik vrásek. A proti tomu je potřeba přece něco dělat ...